ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» – Τρίτη 08/07

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

«240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό»

Ένας Μαραθώνιος για την προστασία του ελληνικού αιγιαλού

από  τον Ισθμό έως το Μαραθώνα.

ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ –  ΕΛΕΥΣΙΝA

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Ο Αιγιαλός και η παραλία δημόσιος κοινόχρηστος χώρος

 

Την Τρίτη, 8 Ιουλίου, στην παραλία «Φονιάς», στις 8 το βράδυ, υποδεχόμαστε με μουσική, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα  τον Μαραθωνοδρόμο  Άγι Εμμανουήλ, που θα φτάσει στην Ελευσίνα – πρώτο σταθμό της  υπερμαραθώνιας διαδρομής  από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα,  στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Πανελλήνιου Δικτύου  «Ακτές Ώρα Μηδέν»  κατά του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

 

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια εκποίησης του  παραθαλάσσιου, πολιτιστικού  και φυσικού  περιβάλλοντος, αφού ξέρουμε από πρώτο χέρι, τί σημαίνει παραχώρηση ακτών, εγκατάσταση σε αυτές δραστηριοτήτων βαριάς βιομηχανίας, αποκοπή της πόλης από την θάλασσα.

 

Διαδηλώνουμε, αντιστεκόμαστε και αντιδρούμε στα σχέδια εμπορευματοποίησης της μοναδικής παραλίας που απέμεινε στην πόλη μας και απαιτούμε την απόδοση του παραλιακού μετώπου στην διαχείριση του Δήμου μας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1) Την ελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου του οικιστικού ιστού από τις εγκαταστάσεις του λιμένα με σκοπό α)  την απόδοση της αντίστοιχης χερσαίας ζώνης λιμένα στον Δήμο για την ευρύτερη ανάπλασή της. Άμεση έναρξη διαλόγου για την νέα θέση του λιμένα.

2) Την απομάκρυνση από το παραλιακό μας μέτωπο κάθε δραστηριότητας που εμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην θάλασσα και καταστρέφει το περιβάλλον και την απαγόρευση εγκατάστασης στο μέλλον οποιασδήποτε τέτοιας δραστηριότητας. Ο ΟΛΕ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για την εγκατάσταση νέου διαλυτηρίου πλοίων στο Καλυμπάκι. Χρονοδιάγραμμα διακοπής λειτουργίας του τριτοκοσμικού διαλυτηρίου στην Βλύχα.

3) Την κήρυξη του παράκτιου μετώπου του Δήμου Ελευσίνας και ειδικά της παραλίας «Φονιάς» σε περιοχή προς ανάπλαση και εξυγίανση με χρήσεις κοινόχρηστες και κοινωφελείς.

4) Την επίσπευση των διαδικασιών για την σύνδεση του αρχαιολογικού μας χώρου με την παραλιακή ζώνη και την ανέγερση του νέου Μουσείου στο χώρο του συγκροτήματος Βότρυς – Ελαιουργείο.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ

 

Ο «Φονιάς» είναι για μας. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 

Ελάτε την Τρίτη το βράδυ 8/7/2014 στο δικό μας πάρτυ, στην δική μας παραλία του «Φονιά».

POSTER_240km_1

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

  • Ηθοποιοί του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος
  • Ο τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς
  • Η ερμηνεύτρια Νατάσα Μωυσόγλου
  • Ακατάκριτος & Longviter (Ηip hop group)
  • Dj live set

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:

 

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

ECOELEUSIS

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ «Για την διασφάλιση του κοινόχρηστου χαρακτήρα της παραλίας της Ελευσίνας και των ελεύθερων χώρων που υπάρχουν κοντά στην θάλασσα»

ΘΡΙΑΣΙΟ S.O.S.

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ελληνικό Δίκτυο των  «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ».

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com