ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση νερού και ρεύματος

 «ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ»

 

Το δίκτυο αλληλεγγύης «υπάρχει άλλος δρόμος» ξεκινά  διαρκή αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και του ρεύματος. Θα παρθούν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών μέσω συζητήσεων και προβολών. Κάθε μέρα που περνά γίνεται φανερό, ότι η τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με την υπαγωγή τις χώρας μας  στο μηχανισμό στήριξης  των διεθνών τοκογλύφων, έχει ως στόχο την υφαρπαγή  κάθε πλούτου. Ακόμη και του νερού, και του ρεύματος που αποτελούν στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.

Η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που επιχειρείται να περάσει ο έλεγχος  των υδάτινων πόρων και της ενέργειας σε  μεγάλες  πολυεθνικές εταιρείες, είναι όμως η πρώτη χώρα της Ευρώπης ότι και αν σημαίνει αυτό για το ρόλο μας ως πειραματόζωα. Όπου μέχρι σήμερα έγιναν τέτοια ακραία νεοφιλελεύθερα πειράματα επιφύλασσαν ακραία δυστυχία για το λαό, και τεράστιες ευκαιρίες πλουτισμού για την παγκόσμια μαφία του χρήματος , που ουσιαστικά  ελέγχει  κοινωνικά αγαθά μονοπωλιακού χαρακτήρα. Παίρνουν στον έλεγχο τους ακόμη και το νερό της βροχής και των πηγαδιών και με νόμους απαγορεύουν στους φτωχούς  να συλλέγουν το βρόχινο νερό.

Δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε τον δημόσιο πλούτο της  χώρα μας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα  επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα είναι καθήκον κάθε ενεργού πολίτη, κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό του.

Γνωρίζουμε την δυσκολία του εγχειρήματος μας, κυρίως γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο για να ηττηθούμε, είμαστε όμως βαθειά πεπεισμένοι για το δίκιο του αγώνα μας και έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό μας !

 

  «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ»

 

 

Categories: Uncategorized

Comments are closed.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com